Geoarcheology (B.A., 1-subject)

CourseGeoarcheology
DegreeBachelor of Arts
Program type1-subject
Course length6 semester
ECTS (Credits)180
Admission restrictionsnone (SS25)none (WS25/26)
Course startswinter semestersummer semester
Language of instructionGerman

Course structure

A one-subject bachelor’s degree programme has a standard period of study of six semesters.

Module description and examination regulations

The subject examination regulations (german) regulate the purpose, content and procedure of the examinations and are legally binding. If you have specific questions about the content of an individual examination, please connect your examiners, otherwise contact the departmental academic advisor. The University Examination Office  will answer any questions regarding the organisation of examinations.

The module descriptions (german) specify the modules laid out in the examination regulations and provide information on the content of the courses in the modules as well as the learning objectives and competences to be acquired.

Application and admission

Für die Zulassung zu einem Bachelor-Studium an der Universität ist eine Allgemeine Hochschulzugangsberechtigung (i.d.R. Abitur) oder ein Äquivalent (z.B. ausländischer, anerkannt vergleichbarer Schulabschluss) nachzuweisen.

Hinweise zum Hochschulzugang für beruflich Qualifizierte finden Sie auf der Seite Studieren ohne Abitur.

Weitere Informationen zur Bewerbung, Zulassung, Einschreibung sind auf der Seite Bewerbung zusammengefasst.


Internships

Ein Praktikum im Umfang von ca. 6 Wochen ist verpflichtend vorgeschrieben.

Es empfiehlt sich zudem, frühzeitig durch Praktika Kontakte zu verschiedenen Branchen zu knüpfen und die zukünftige Arbeitswelt kennenzulernen. Die Universität unterstützt Praktika im In- und Ausland durch entsprechende Informationen und Angebote.

Study abroad

Ein Auslandsaufenthalt ist nicht verpflichtend, aber empfehlenswert. 

Die Universität unterstützt Studien- und Praktikumsaufenthalte im Ausland durch zahlreiche Austauschprogramme. Weitere Informationen: